top of page

casa rural
cortijo "La Cubertilla"
La Cubertilla s/n
14815 Fuente-Tójar
Cordoba
Spanje

Aan het einde van een verharde weg ligt midden tussen de olijfboomgaarden casa rural cortijo “La Cubertilla”. De weg gaat verder als grindpad naar de rivier. Het witte ommuurde gebouw van cortijo ”La Cubertilla”, valt op in de groene bergachtige omgeving. Lopend door de poort zie je een mooie binnenplaats en een zwembad met daarachter een prachtig zicht op de bergen. Wij, de eigenaars en gastheren Ron en William, ontvangen U met open armen en staan voor U klaar indien nodig. 

bord cortijo
foto 2
Rowi en Habibi
grote patio 1b
IMG-20210507-WA0006
Ron en William
grote patio 1a
grote patio 1d
zwembad 1d
IMG_4886_index[3098]
Fuente-Tójar

cortijo "La Cubertilla"

casa rural

Na een lange zoektocht die ons leidde naar deze perfecte plek in Andalusië. Wij Ron en William droomden al jaren van een plek waar men kon relaxen, een thuisgevoel hebben, van het landschap genieten en waar we onze accu kunnen opladen. Ergens waar je je volledig kunt afsluiten, maar wel in de buurt van andere interessante plaatsen bent. En zeker niet onbelangrijk, het moest er warm, karakteristiek en sfeervol zijn. Dat lange wachten werd beloond, want na jaren zoeken vonden we een oude cortijo met een grote binnenplaats, witgepleisterde muren, prachtige authentieke elementen en dat in een muisstille, landelijke omgeving.
Binnen in de cortijo proef je overal de typisch Spaanse sfeer. De cortijo bestaat uit 2x een 2 persoons appartement en een huis voor maximaal 8 personen. Verder is er natuurlijk nog ons eigen woonhuis. De Spaanse sfeer die je buiten proeft is doorgetrokken aan de binnenkant. Mooie antieke meubels en Spaanse tegeltjes.

grote patio 1b.JPG

Accommodatie mogelijkheden

Er zijn meerdere mogelijkheden binnen onze cortijo. In het totaal hebben we plaats voor 12 personen.

Hieronder kunt U de verschillende mogelijkheden rustig bekijken, en uitzoeken wat het beste bij U past.

Onze appartementen en het huis zijn helaas niet geschikt voor mindervaliden en voor rolstoelers vanwege de trappen.

Alle video's

Alle video's

Alle video's
Search video...
cortijo La Cubertilla

cortijo La Cubertilla

03:18
Play Video

Belangrijke zaken :

Algemene voorwaarden: 

Check in / check out: Check-in en check-out doen we in overleg met de gasten.


Check-in: Normaal vanaf 15.00 uur.
Maar als jullie ons laten weten hoe laat we jullie ongeveer kunnen verwachten, dan kunnen wij er in onze planning rekening mee houden. Wellicht dat jullie even door kunnen geven hoe laat en waar jullie vliegtuig landt of hoe laat jullie denken te arriveren. De mogelijkheid bestaat dat jullie even op jullie huis moeten wachten, mochten jullie vroeg op de dag arriveren maar we doen ons best alles zo snel als mogelijk klaar te hebben.


Check out: Normaal gesproken tussen 09.00 uur en 11.00 uur.
Maar als jullie een late vlucht hebben, laat ons dit dan aan het begin van jullie verblijf even weten zodat wij kunnen kijken of het mogelijk is om een late check out te regelen. Helaas zal dit niet altijd mogelijk zijn in verband met mogelijk nieuwe gasten, maar we doen ons best.

Annuleringsvoorwaarden: 
In geval van een annulering gelden de onderstaande voorwaarden. Wij raden jullie daarom aan een annuleringsverzekering te nemen waarmee jullie in veel gevallen kosten kunnen besparen.
Een annulering gebeurt altijd schriftelijk via email. Jullie ontvangen dan binnen 24 uur van ons een bevestiging van ontvangst. Wij merken op dat een annulering alleen geldig is na onze schriftelijke bevestiging.


Onze annuleringsvoorwaarden: 
Terugbetaling tot 30 dagen voor aankomst: 50% van het totale verblijf.
Terugbetaling van 29 dagen tot 15 dagen voor aankomst: 25% van het totale verblijf.
Terugbetaling van 14 dagen tot 0 dagen voor aankomst: geen terugbetaling.

Betalingsvoorwaarden: 
Indien jullie meer dan 30 dagen voor de aankomst datum boeken, reserveren wij jullie huis graag na een voorschot van 50% van het totale bedrag. Dit kan gebeuren via een overschrijving naar de bank.
Het restbedrag moet dan uiterlijk 30 dagen voor aankomst op de zelfde manier op onze rekening zijn overgeschreven. Zo niet, vervalt jullie reservering automatisch. In dat geval betalen wij het voorschot niet terug.
Indien jullie boeken binnen 30 dagen van de aankomst datum, moet het hele bedrag voldaan zijn voor een bindende boeking.

Schade: 
Schade aan roerende- en/of onroerende zaken van onze appartementen en huis of andere voorwerpen die aan jullie ter beschikking zijn gesteld worden ter plaatse met een aparte factuur aan jullie berekend. Deze factuur kunnen jullie dan ook gebruiken voor de reisverzekering.

Als jullie vragen hebben kunnen jullie ons contacteren via mail cortijolacubertilla@gmail.com of telefonisch op +34 622895762 of +31 06 38049829

Fuente Tojar en omgeving

Activiteiten en workshops

Er zijn vele mogelijkheden, maar wilt U een teleurstelling voorkomen, geef dan wel ruim van te voren aan wat Uw wensen zijn.

Workshops vanaf minimaal 2 personen

Schildervakantie in Andalusië

William de Louw
Kunstenaar
Atelier/Estudio William de Louw
14815 Fuente-Tójar, Córdoba, Spanje

WANNEER
Van zondag 01 okt t/m zondag 8 okt. (Schilderdagen starten op maandag t/m vrijdag)
Van zondag 05 nov t/m zon 12 nov. (Schilderdagen starten op maandag t/m vrijdag)
Waar
Atelier/Estudio William de Louw
cortijo La Cubertilla
La Cubertilla s/n, 14815 Fuente-Tójar
Córdoba, Spanje
PRIJS
Schilderendagen inclusief materiaal (gebruik verf en kwasten) € 250 euro per persoon
Logies vanaf €425 euro per kamer of appartement
Voor eten (7x ontbijt,lunch en diner) € 250 per persoon 
Prijs afhankelijk van kamer en deelname schilderdagen

Schildervakantie vanaf minimaal 2 personen

Voor meer informatie kunt U contact met ons opnemen, via contact formulier aan onderzijde

20200611_130034-1.jpg
20220530_103831.jpg
  • Facebook
  • Instagram

Kalender en feestdagen

1 January: Nieuwjaarsdag

5 January: Cabalgata de los Reyes Magos

6 January: Dia de los Reyes (drie koningen)

28 February: Dia de Andalucía (Dag van Andalusie)

February / March: Carnaval Variabel

March/April: Jueves Santo (Witte donderdag) Variabel

March/April: Viernes Santo (Goede vrijdag) Variabel

March/April: Pasen Variabel

1 May: Fieste del trabajo (dag van de arbeid)

June: Dia del Corpus Variabel

Semana Cultural Final in July

15 August: La Asunción (Maria ten hemel opneming)

August: Semana Joven Segunda Semana of August

7 October: Dia de la Virgen del Rosario Patrona del municipio

12 October: slide de la Hispanidad

1 November: Dia de Todos los Santos (Allerheiligen)

6 December: Dia de Constitución (Dag van de grondwet)

8 December: La Inmaculada Concepción (Feest der onbevelkte ontvangenis

25 December: Kerst

19 maart San Jose

Deze dag was traditie in Fuente-Tójar, om te eten met familie en vrienden naar de plaats genaamd “La Zarzuela”, maar sinds in 1974 de “Hermitage van San José” werd gebouwd in de Cerro de la Mesa, werd dit de plaats om dit feest te vieren en om er de dag door te brengen, te barbecueën, de heilige te bezoeken en te genieten van de uitzichten die deze plek ons biedt.

15 mei Feria Real de Ntro. Patrón San Isidro Labrador

De Real Fair van Fuente-Tójar duurt vier dagen, altijd inclusief 15 mei (Patron feest), en de rest van de dagen zijn variabel, zodat het altijd samenvalt in het weekend. Tijdens de beurs vinden we een breed programma van activiteiten voor alle leeftijden … cultureel, muzikaal, sport, enz … In dit festival vinden we een van de meest unieke en oude tradities van de provincie Cordoba, de San Isidro dansers, die in aantal van acht en gekleed in bedrukte rokken en kleurrijke papieren hoedjes, dansen op verschillende gelegenheden, met de begeleiding van gitaren, castagnetten, tamboerijn en viool, voor het beeld van San Isidro Labrador tijdens de tournee van de processie die plaatsvindt op 15 mei.  Deze dans behaalde in Madrid in de jaren 60 de Eerste Nationale Prijs van Oude Dansen.

Het 3de weekend van juni, Kunst en ambachtenmarkt

Deze markt is voortgekomen uit mijn idee en is opgezet door onder andere cortijo La Cubertilla i.s.m. een vrouw uit het dorp. De burgemeester wil er nu een jaarlijkse gebeurtenis van maken, omdat de 1ste editie erg goed verliep. Er is kunst, handwerk, muziek etc. en dit is allemaal rond de plaza de la Fuente in het dorp.

Het 1ste weekend van Augustus, Fiesta de “La Cruz” de la Cubertilla.

Dit feest wordt het eerste weekend van augustus gevierd in een kleine verspreide gemeente, genaamd La Cubertilla. Bezoekers van verschillende gemeenten komen hier naar de processie ter ere van het Heilige Kruis, om te genieten van de muziek van het orkest en van de verschillende georganiseerde activiteieten. Het is de moeite waard om de race van de paarden te noemen, een merkwaardige en opvallende activiteit die al enkele jaren plaatsvindt. Dit feest wordt op het pleintje bij cortijo “La Cubertilla” gevierd, dus mocht je dat weekend gast zijn kun je er te voet naar toe, maar kan het ook zijn dat je last hebt van het geluid ‘s nachts.

 

Het 2de weekend van Augustus, Fiesta de “La Alcaparra”.

Dit unieke festival wordt gevierd in het tweede weekend van augustus. Dit festival wordt gehouden sinds de late jaren ’90 en kwam uit het idee van vrienden, die er een soort van eerbetoon van maakten aan alle emigranten die al jaren Fuente-Tójar verlaten op zoek naar werk. Dit feest was in eerste instantie slechts een bijeenkomst van vrienden die samen een maaltijd deelden. Later werden de buren erbij betrokken, en zo is het zo langzamerhand in de loop der jaren een van de meest bezochte festivals in de regio geworden. Jaren geleden schiep de-Cultureel Gastronomisch vereniging “Vrienden van het Caper” en zijn leden, met de medewerking van de gemeenteraad, die verantwoordelijk is voor het organiseren van een dergelijk feest, de eigenaardigheid dat op zaterdag een maaltijd voor iedereen wordt voorbereidt. De mensen die een kaartje kopen voor een symbolische prijs, krijgen een mok en een bord. Men kan het gerecht dat is voorbereid die avond ophalen en genieten van gratis bier, sangria en frisdranken. Een ander uniek onderdeel van dit festival is de parade van “la borriquita del vino” die door de straten van de stad rijdt, vergezeld door een charanga die snuisterijen en geschenken onder kinderen verspreidt.

Contact

La Cubertilla s/n

14815 Fuente-Tójar

Córdoba

Spanje

0031-6-38049829

0034-622895762

  • Facebook
  • Instagram

Bedankt voor U bericht, U krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

bottom of page